Vandaag de dag…

Voel jij je machteloos, zelfs boos? Gewoon omdat je niet weet hoe je negatieve emoties kunt stoppen. Mis je de controle in jouw huidige leven, raak je gedeprimeerd door hoe je er nu voor staat?

Zie de les hiervan in. Wanneer je boos bent omdat al jouw tijd en energie dat hier aan is verbruikt, bijvoorbeeld werk, bedrijf of je studie, verdampt.

Verdwijnt…

Misschien ben je hier wel machteloos, andere besluiten immers hier over jouw leven. De huidige situatie op deze wereld nu, is instaat even alles volledig overhoop te gooien, nietwaar?

Weet, jij bent alleen slachtoffer als je dat toe laat. De keuze is aan jouw!

Als er ongewenste veranderingen in jouw leven komen kun je er aan toe geven óf je kunt in de vecht stand duiken. Je kunt het als uitdaging zien in plaats van verlies van tijd, moeite of soms zelf geld. Jij kiest voor jouw eigen houding, dus gemoedsrust.

Besef dat elke stap die jij neemt in jouw leven een drastische verandering teweeg brengt. Een beweging is er immers, en een beweging is nooit alleen! Je kunt niet alles vooruit bedenken. Zelfs als je het gevoel hebt alles in de hand te hebben, is dit uiteindelijk niet per definitie waar. Toch?

Je kunt teleurgesteld zijn omdat je niet alles onder controle hebt. Dit gevoel kun je ook anders ervaren.

 

Bijvoorbeeld

Weet dat er nieuwe mogelijkheden aan de horizon wenken.

Zie dat je nieuwe dingen kunt gaan ondernemen.

Wordt de onderzoeker in jouw eigen leven.

Zoek nieuw wegen, bestudeer nieuwe kansen.

En ja, je komt soms ergens wat niet jouw pad blijkt. Is dit zonde van je tijd? Nee joh, zeker niet! Hiermee sluit je zaken af, die anders misschien nog jaren hadden blijven kietelen.

Elke ochtend is levensveranderend, elke keuze maakt nieuwe paden zichtbaar.

Wanneer je boos bent en daar in blijft, voedt je iets waar je juist niet wilt zijn. Als je in de slachtoffer rol blijft, (oef juist dit wil jij natuurlijk niet onder ogen zien) maak jij jouw eigen leven als een pijnlijk proces van bestaan.

Ervaar, voel dat elke verandering, elke toevallige verschuiving, niet slechts teleurstellingen brengt, ervaar deze als mogelijkheden en kansen.

En ja, natuurlijk mag je teleurgesteld zijn en boos, als dingen in jouw leven in de war worden geschopt. Maar blijf er vooral niet in hangen, geef jezelf de lucht om deze met beide handen aan te grijpen, juist om het vandaag fijn te hebben.

Overtuig jezelf, geloof dat er nieuwe dingen op je pad komen, ga weg van je pijn, je boosheid. Lach desnoods naar iemand op TV. Probeer het lichter te maken, ook al ben je eenzaam of teleurgesteld in alles vandaag. Jij weet als geen ander, waar de oplossingen kunnen zijn, die jouw het leven lichter maken. Zorg beter voor je gezondheid dan voor je ambities zorg voor je hart eerder dan voor je ego. En mijn devies, zorg voor elkaar, vooral misschien als je de ander niet kent.

Daar wordt je ook blij van.

No Comments Yet.

Leave a comment