Voice Dialogue

Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom je het zo moeilijk vindt om bepaalde keuzes in je leven te nemen?

Ik bied een PRACHTIGE EN KRACHTIG  techniek aan namelijk de

Voice Dialogue

Ik ga op zoek naar een deel van de persoon tegenover mij, het kan zijn dat iemand vraagt hoe het toch komt dat ze nooit tevreden is over haar eigen werk b.v.

In samenspraak met de cliënt kan ik dan b.v. de perfectionist uit nodigen, of de controleur, deze laat ik plaatsnemen op een andere plaats, en ik geef de ruimte om deze sub zich te laten vergroten. Ik heb interesse in de sub. En vraag bv aan de beschermer/controleur… Wat hou je in de gaten? Of aan de drammer, wat moet de cliënt allemaal doen?

Nu kan ik aan deze sub persoonlijkheid dit soort vragen stellen en deze geeft graag antwoorden en alhoewel de cliënt er gewoon bij is en zeker niet onder hypnose, komen er vaak antwoorden die niet verwacht worden. Soms heb ik meerder stoelen nodig om een duidelijkheid te vinden. Voice Dialoque is een speels uitziende techniek, waar enorm veel mee kan worden bereikt. Dat wil zeggen dat er vaak duidelijkheid komt in situaties waar mensen al jaren mee worstelen. En waar, door het zelf te onderzoeken, met hulp van mij, echt oplossingen kunnen worden gevonden.

Hier is wat meer uitleg over de VOICE DIALOQUE  techniek. Ik zie veel gelijkenis met de technieken familie opstelling wat van de N.L.P. bekend is.

Maar ervaar dit als een andere zeer krachtigere vorm van onderzoek en omdat het vooral naar binnen kijken oplevert. Het bestuderen van de hoekstenen, de zwaargewichten  in iemands persoonlijkheid, en alle facetten die daar bij horen.

Na een onderzoek naar de karakter elementen (die we ook onderverdelen in aarde, water, vuur en lucht) gaan we naar het hoger zelf die ik dan uitnodig om te zien hoe er verbetering kan worden gevonden met betrekking tot het probleem, waar de betreffende cliënt mee komt.

Er zijn vier belangrijke zwaargewichten in de sub persoonlijkheden

Element

Controleur      (aarde) die een hekel heeft aan emotie tonen en houd van structuur

Perfectionist   (water) die alles mooier en beter wil maken

Drammer        (vuur)   die takenlijsten maakt en ongeduldig is

kritieker          (lucht)  die nooit eigenlijk iets goed genoeg vind

het hoger zelf (ether) het overkoepelend deel van je persoonlijkheid.

De laatste heeft zicht op al de persoonlijkheden en heeft een adviserende functie

 

Waarom VOICE DIALOQUE willen?

De uitdaging

Leren leven in overgave aan je hoger zelf en uiteindelijk in de overgave aan het vertrouwen in het groter geheel niet mijn wil, maar mijn wil geschiede nastreven. En dat is ook mijn wil. Dit proces maakt het mogelijk om volledige integratie en transformatie van de persoonlijkheid te realiseren. Het ego-mechanisme maakt dan plaats voor werkelijke natuurlijke puurheid!

Het werken met de zwaargewichten geeft je een gezondere persoonlijkheid, met meer liefde voor jezelf. Zij kunnen veel impact op je dagelijkse leven uitoefenen en je het gevoel geven dat je beperkt bent in een bepaald stramien en ook dat je niet voldoende tot ontspanning komt. Ze leren je leven in eigen hand te nemen en te groeien.

Als je persoonlijke transformatieproces vordert, ben je steeds minder afhankelijk van je zwaargewichten omdat je steeds meer vanuit je passievolle, vreugdevolle manier leert leven, leert genieten! Het leven als een geweldig avontuur leert te ervaren!

Je leert positief met allerhande uitdagingen om te gaan!  De vrije potentie die ieder in zich heeft!

Deze vier zwaargewichten worden vaak extra geactiveerd in relatie met ouders en leerkrachten. Uiteindelijk leidt dit tot het initialiseren van deze inwendige stemmen. Het proces is, om deze stemmen te onderzoeken en je hiervan vrij te maken.

 

Droomplein Verbinden & Realiseren

Hier volgt een voorbeeld

Een heel verhaal vol boosheid,

Als ik tijdens de voice dialoque sjamanistisch voel, zie ik een ongemak die ik niet eerder zag bij deze vrouw. Praten maakt haar erg onzeker en dat ze dus aldoor naar complimenten vist en die ook veelvuldig krijgt geeft haar toch geen rust. Eigenlijk vindt ze zichzelf niet zo sterk mondeling. Dat komt zegt ze, omdat er geen kinderen zijn. Bovendien zegt ze, is ze de laatste schakel, en ik zie dat ze sterk in haar kind zit. Ze wil aldoor alles naar haar hand zetten. Haar contoleur corrigeert haar ongevraagd en haar perfectionist roept dat ze het toch niet kan! aldoor in haar oren. Als er tegenvallers zijn is zij het grootste slachtoffer. Onrecht is nabij. Haar hoger zelf verteld mij eigenlijk dat dit logisch is. Er is geen veiligheid, alles moet altijd van haar kloppen. Zo kan er geen schade komen aan haar eenzame ziel. Die het te druk lijkt te hebben en met groot sociaal leven. Maar waar een in aar keuzes steeds weer een ongelooflijke eenzaamheid ten grondslag ligt, dat zie ik aan wat ze uitdraagt. Als ze weg gaat heeft ze begrepen wat haar hoger zelf vertelde.

Ze verteld dat ze er aan werken en is blij dat haar hoger zelf goede handvatten heeft aangereikt om haar onzekerheden en dus haar perfectionist en niet te vergeten en haar drammer aan te lijnen. Dit was een zeer goede voice, voor mij als begeleider en voor haar, vertelde zij voor haar vertrek!