Reiki zie het eens anders.

Reiki betekend eigenlijk licht en liefde zenden

AI

Ai, vind je in het karakter van reiki, dat is wat de een voor de ander kan voelen, ai is een zeer spirituele emotie volgens wijzen in China.  Het is de puurste vorm van geven, vooral niet alleen aan dierbaren. Ai betekend liefde. In het midden van het pictogram van Reiki staat het hart, boven en onder vind je de bevallige beweging, en de ademhaling Ki of in Japan Qi. Hindoeïsten noemen dit Prana.

Liefde is de inspiratie, deze termen staan voor levensenergie of oerkracht van de adem.

Reiki staat voor onvoorwaardelijke liefde, wat doet een moeder met haar kind wat net is gevallen, ze legt haar hand op de plek van pijn, kust het en verzorgt het.  Dat is de basis van de helende kracht van onvoorwaardelijke liefde. Reiki ingewijden kunnen de knie ook deze aandacht geven maar dan zonder de moeder te zijn. Het is dezelfde helende kracht en liefde. Maar nu vanuit de bron. Degene die de reiki brengt is het respectievelijke doorgeefluik van de universele energie. Door gewoon jezelf te zijn, kun jij nu al een trooster en heler zijn. Speciale activiteiten zijn niet nodig om jezelf te bewijzen, je hoeft niet meer tekorten aan te vullen om reiki te geven, de kracht stroomt. Je mag elke handopleggingen doen, dit kan namelijk niet fout.

 

Droomplein Verbinden & Realiseren

Ik wil met dit relaas eigenlijk vertellen dat iedereen al veel onvoorwaardelijke liefde zend, en dat ik dit als reiki master (wat ik al sinds maart 2000 ben) met jullie wil delen. Simpel dat je die liefde al in ieder mens kunt vinden..

De energie de Ki het onvoorwaardelijke licht gaat daar waar het nodig is werken. De universele krachten die stromen bij de heler, stromen. Je hoeft er alleen te zijn.

Ik refereer aan het verhaal over de moeder bij de knie van haar kind. Eigenlijk heb je dus geen reiki nodig om heler te zijn onvoorwaardelijke liefde werkt altijd. Energie geven met je handen is van alle tijden en van alle mensen.

Als je Reiki geeft weet je wat er gebeuren kan tijdens de behandeling, zonder reiki denken we er niet aan dat we geweldige krachten hebben om met onze handen te geven.

Heling betekend overigens niet volledig herstellen, of nooit sterven, het betekent eigenlijk warmte en aandacht geven, aandacht licht en oerkracht geven opdat er een weldadige warmte, koelte, rust of verzachting optreed.

Ik predik dus wel, heb vertrouwen in je handen, met of zonder Reiki.

De geestelijke vader van de Reiki is dr. Usui

Er zijn veel heel veel naslagwerken inmiddels over het ontstaan van Leiki, wat pas na de tweede wereldoorlog in Amerika Reiki is gaan heten, als je meer informatie wilt over dit onderwerp kun je dit op talloze websites vinden, succes en geloof in je zelf.

Als Reiki master geef ik behandelingen en kan ik mensen inwijden tot en met het klassieke reiki master-schap. Als hier interesse voor is deel ik dit graag. Bij mij kom je in altijd een zeer kleine groep cursisten van maximaal 4 leerlingen.