Familie opstelling

Familie opstelling

Bij voice dialoque zie ik veel gelijkenis met de techniek familie opstelling wat bij de Neurolinquistuisch programmeren vooral bekend is als werkvorm. Het heeft allebij met verplaatsen, energie te maken de ene in een persoon, de ander met andere personen

Ik ervaar de Voice als een andere zeer krachtige vorm van onderzoek en dat vooral omdat het vooral naar binnen kijken oplevert. Het bestuderen van de hoekstenen, de zwaargewichten de archetype in iemands persoonlijkheid, en alle facetten die daar bij horen.

Het is spannend om NU te leven, daarom is het vaak genoeg nodig om systemen en groepen om je heen te onderzoeken. Zo dat je begrip kunt vinden in momenten die je in dit leven aangereikt krijgt. In plaats van dat je aldoor met filters alles ervaart. Is het  niet prachtig en leerzaam om te onderzoeken waar je bent en vooral wat jouw plaats is in een groep in je stamgezin, je familie of in het bedrijf waar je werkt.

Familie opstelling is een bekende techniek om in een kort tijd veel te verschuiven en kan helend werken in gezinnen. Je kunt overleden gezinsleden erbij betrekken of ongeboren kinderen. Collega’s en buren. Overal eigenlijk waar je een moeilijkheid of pijn ervaart kun je op een fijne en toegankelijke manier overzicht krijgen in zelfs uitermate ingewikkelde emotionele groepsdynamiek. Bovendien is het met deze techniek mogelijk om naar de grootouders vele generaties terug te gaan om pijnplekken te helen. Waar echt je kinderen zonder deze verschuiving te hebben gezien of gehoord, door kunnen veranderen. Ze kunnen opener, evenwichtiger, krachtiger en zelfs vrijer de wereld in gaan. Ik heb eens een moeder geholpen met deze techniek die door met mij te werken. Zij wilde met de n.l.p. techniek werken. Dat na een traject van een betovergrootmoeder, haar dochter niet meer zo faalangstig was als voorheen. Was voor haar maar ook voor mij een succes en een bewijs dat dit echt werkt! Hoe krachtig en hoe mooi!

 

Droomplein Verbinden & Realiseren

Laat je verrassen

Alles is niet nodig maar wel heel veel, bij deze voice was ik bij een vrouw die bloeit en straalt als er handel in zit, die drijvende kracht. Het intellect, de stuwende kracht van een entrepreneur, wat veel mensen willen hebben en niet kunnen bereiken. Dit zag ik daar! Ik zag hoe zij alles op pakt, aan pakt vol passie. Vol bewondering zie ik dit maar als ik in de voice vraag wat haar drijft vertelt ze dat het haar alsmaar terug kerende teleurstellingen brengt.  Dus ondanks dat ze nu een super leven leidt voor de buitenwereld is ze soms heel ontevreden en nog steeds verstrikt in iets. Ik heb met haar een voice begeleid waar dit ook al naar voren kwam, dus ik probeerde door te vragen over wat er mis kon zijn. Het uit te zoeken maar eigenlijk kwam er alleen uit dat ze is altijd bang en eenzaam is… en wat ze ook aanpakt, eigenlijk is ze nooit voldaan, bovendien is ze verlegen en angstig. Zoeken naar andere waar ze mee werkt om te zien of we met een familie opstelling iets verder uit kunnen zoeken in haar familie of op haar werk geeft geen antwoorden. Niets kwam dichterbij. Doorvragen hielp niet en ik voelde dat ik dit moest laten rusten.

"Mijn instinkt zei loslaten."

Dit kan ook gebeuren. Met welke techniek en kennis dan ook, soms hebben situaties gewoonweg meer tijd en ruimte nodig. De vrouw was nog veel te veel in haar beschermmodus. We kwamen niet dichterbij. Ook dit is een interactie tussen mij en de client. Als iemand nog niet bereid is zichzelf openheid te geven om welke reden dan ook… is het gewoon nog niet de juiste tijd.

Ik hoop dat deze vrouw uiteindelijk bij mij of een ander therapeut haar tevredenheid en haar rust zal vinden.