Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Ilze Abramsen

Jaren geleden zwierf ik door Australia, het enorme continent met zijn duizeling wekende hoeveelheid spirituele geheimen die nog redelijk op de oppervlakte liggen .. er was destijds nog zo veel verborgen en ik – als buitenstaander - werd er in meegezogen.

Ik ontmoette hier een belangrijke Aboriginal man en een stamhoofd van een groep indianen uit een reservaat in Amerika. Terwijl ik daar een camera vasthield voor een film over een workshop meditatie geven/krijgen, over de verschillen en juist de raakvlakken van de diverse originele bevolkingsgroepen in de wereld.

Ik werd volkomen overdonderd! Wat een kracht wat een energie! Hier wilde ik zeker meer over weten! Mijn zoektocht begon. In Hong Kong kreeg ik in datzelfde jaar een geweldige meditatie van een vrouw die veelvuldig bij Sai Baba en andere goeroes was geweest, ik ontmoette mijn beschermer en mijn gids in deze meditatie.  Bouwde mijn eigen ruimte in deze prachtige meditatie en ervoer wat een impact dit allemaal had voor mij. Terwijl ik nu open stond voor alles ging ik weer dingen zien. Steeds meer kreeg ik herinneringen, ervaringen vanuit mijn kindertijd terug. Deze ervaringen, die ik jaren had verstopt, kwamen razendsnel terug, alsof ze in de file stonden en eindelijk mochten doorstromen. Ineens zag ik weer.

Jaren hiervoor had ik al een geweldig ervaring mogen ontvangen door met dolfijnen te zwemmen. Ik werd terwijl ik de vin op de rug van de dolfijn vasthield voortgetrokken door dit wonderlijke prachtige dier. Dit was een van de belangrijkste spirituele ervaringen ooit geweest voor mij. Op momenten van verdriet of pijn, ging ik sindsdien altijd met mijn gedachte naar de dolfijn, gewoon om nog eens de huid te voelen, of het spelen te ervaren. Ik vroeg de dolfijn waar ik mee gezwommen had ook om raad. Vaak kreeg ik dan een ingeving, maar stond er niet bij stil dat dat werkelijk van de dolfijn energie kon zijn.

Nu weet ik beter, ik heb inmiddels veel geleerd, vooral ook wat hoog sensitief betekend.

Ik geef de energie weer door met mijn handen als ik mensen behandel net als toen ik heel jong was. En door de reiki stroomt het nu nog sterker. Ik heb namelijk vrij snel na mijn reizen het reiki masterschap behaald. Inmiddels ben ik ook spiritueel werker. Wat betekend dat ik  voet/hand reflex  en polariteit massages geef. Familieopstellingen en meditatie begeleid en dat ik aura healing, ademwerk en voice dialoque geef.

Droomplein Verbinden & Realiseren

Hepke Rozema

Hepke Rozema heeft meer dan 20 jaar ervaring met het begeleiden van mensen en organisaties op het gebied van effectieve communicatie, persoonlijke ontwikkeling en het behalen van het beoogde doel. Hij is een enthousiast trainer, die vol passie werkt. geen ingewikkelde theoriën, maar uw eigen praktijk is het uitgangspunt. zijn passies zijn motorrijden en het restaureren van oude auto’s.

"Ik wil mensen uit hun comfortzone halen om ze in beweging te krijgen"

Ik ben al meer dan 10 jaar actief als trainer voor ondernemingsraden (OR), in verschillende branches. De laatste jaren vooral in de zorg en lokale overheid. Maar ook de Leisure markt is me niet vreemd.
Medewerkersparticipatie gaat verder dan alleen maar een OR, persoonlijke invloed op je werk, dat wat jouw aangaat, er wezenlijke invloed op willen hebben. Dat is een proces die ik inmiddels op een paar plekken heb mogen begeleiden. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.

Ik ben geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor de medezeggenschap

"het is allemaal niet zo moeilijk, met begrip kom je een heel eind."

Gescheiden, wat nu

Vanaf 2004 stond mijn leven op de kop, alle zekerheden stonden ter discussie, uiteindelijke resulteerde dat in 2006 in een scheiding. Scheiden begint meer en meer een onderdeel van het leven te worden, één op de 3 relaties eindigen door een scheiding. Scheidingen gaan gepaard met heel veel emoties, verdriet, boosheid, angst, maar ook vreugde in de vorm van bevrijding. Ik wil met mannen een plek bieden om opnieuw in balans te komen en de stap in de toekomst te kunnen/willen zetten.

Mijn middelen

Training
Trainen gaat bij mij om het begeleiden van het veranderingsproces, dit gaat soms om groepsdynamica, maar kan ook vergadertechniek zijn. Al wat er nodig is. Ik ga uit van het principe van ervaringsgericht leren, leren door het bespreken van je gedrag naar aanleiding van een oefening. Een training kan 1 of meerdere dagen in beslag nemen.

Coaching
Ook hiervoor geldt maatwerk, welke vorm van coaching heeft een groep of individu nodig om de gewenste verandering te realiseren. Dat kan door het bezoeken van een vergadering of via individuele coaching

Intervisie
Het gaat bij intervisie om samen met gelijkgestemden te spreken over een persoonlijke situatie, dit via een vast format te bespreken met als doel hier met elkaar van te leren.

en …
Eigenlijk  zijn er oneindig veel mogelijkheden om je doel te bereiken, als dat betekent dat ik samen met u een grote wandeling ga maken, waarom niet. Of met een groep op een zeilboot. De mogelijkheden zijn oneindig en ik wil u daar graag in ondersteunen.