Atlantis

Is de metafoor Atlantis iets van een bovennatuurlijk beeld of een utopie, welke metafoor zou Atlantis voor jou kunnen zijn?
Is het een droombeeld, is het een herinnering van perfecte samenleving of is het een herinnering aan een totale verwoesting, een melancholie? Een wens, een droom of een heimwee?

Naast dat er heel veel verhalen in omloop zijn over Atlantis – een prachtige samenleving, de wijsheid waar men in leefde – zijn er ook verhalen over bijvoorbeeld de Inca's, deze kunnen we wel echt aanschouwen, maar hier wil je wellicht niet per definitie naar terug, bovendien zijn de verhalen over de Inca’s niet wetenschappelijk bewezen. Was dit ook een perfecte samenleving met ongelooflijk veel kennis over sterren en andere interplanetaire levens? Wie zal het ooit zeker weten? Is deze samenleving te vergelijken met die van Atlantis? Trouwens, alles wat er nu over Atlantis is geschreven, is geschreven door geweldige schrijvers, maar is het visionair of fictie?

Samen met een groep mensen wil ik uit gaan vinden hoe, wat en waarom Atlantis ook bij ons, maar vooral mondiaal tot onze verbeelding spreekt.

Door middel van regressietherapie, (droom)meditaties of een gesprekscirkel wil ik dit gaan uitzoeken!
Ik denk dat we veel van elkaar zullen en kunnen leren.
Ilze

1 comment

  1. Ilze Abramsen atlantis zoek naar herkenning, start op 15 oktober 2018 om 19.30 op droomstee simone veilhof 18 te goes

Leave a comment