Gesprek cirkel voor hoog gevoelige

Samen met andere leer je om gaan met je hoog gevoeligheid.

Ik begin met deze cirkel omdat er veel hoog gevoelige mensen niet weten hoe met deze gave om te kunnen gaan. 20 procent van de mensen op deze wereld is hoog gevoelig. Het zijn de mensen die altijd nodig waren om de groep of familie in het verre verleden te waarschuwen als er bijvoorbeeld een beer in de buurt was. Hoog gevoelig is er in vele soorten en mate. Je kunt bijvoorbeeld heel goed ruiken of zien. Maar het kan ook zijn dat je toekomst voorspellend bent, wat vroeger met de oogst te maken kon hebben of met naderende stormen. Ook kun je veel intuïtieve kennis van kruiden hebben. Al met al is dit vaak, in deze huidige samenleving geen pre meer, maar juist een last. Er is te veel geluid en je hebt veel te veel indrukken te verwerken. En zoals je in het verre verleden een prominente plaats kon hebben, als wijze vrouw of sjamaan, zo is het nu vaak dat je jezelf moet verdedigen als je ergens last van hebt. Je wilt niet als een spelbreker overkomen. Dit is dus een belangrijke reden om nergens mee naar buiten te komen.  Zonde en heel jammer! Bovendien als je niet naar je eigen gave en gevoeligheid luistert kun je er letterlijk aan onderdoor gaan. Met name hyperactiviteit, of juist vermoeidheid, stress en zelfs een burn-out zijn geen onbekende die op de loer kunnen liggen. Vaak zie je bij kinderen met ADD of ADHD hoger of hoog gevoeligheid. De vele prikkels zijn voor hen nauwelijks te bevatten. Voor de omgeving zijn ze lastig en ongeremd. Maar in werkelijkheid is het de grenzeloze drukke omgeving waar ze in leven die het hen lastig maakt. Deze kinderen en daarna volwassene zouden in het verre verleden met hun DNA belangrijke jagers zijn geweest of beschermers van de groep of familie.

Dus een “gesprek cirkel voor Hoog gevoelige”

Hier kunnen we elkaar vertellen hoe we zaken op lossen

Zoals;          Hoe bescherm ik mijzelf?

Of;               Hoe moet ik omgaan met de energie die ik ervaar van andere
Hoe sluit ik mij af voor stralingen
Hoe benut ik mijn gave?

En vooral:    Waar liggen mijn talenten in het hier en nu?

Soms ook weet je dat er mensen zijn die dingen pretenderen te zien of voelen en helaas, jij weet dat het nep is. Vooral bij hoog gevoelige ligt dit zeer gevoelig… wat doe je hiermee? Hou je je mond, terwijl je weet dat iemand de boel voor de gek houdt of spreek je je uit?

Vooral ook tussen deze groep is competitie en macht een belangrijke spil. Wat doe je als je weet dat er mensen zijn die hoog gevoelig willen zijn, zelfs dit uitdragen en jij weet dat dit

onzin is. Er zijn veel charlatans… ook hier, wat doe je als je deze herkend. Dit zijn vaak vlotte sprekers met een goed verkoop verhaal. Vaak met veel waardering van de spirituele omgeving. Jij kunt hier dan bij zijn en denken, ben ik nou de enige die dit ziet?

Ook hier dus, wat kun je doen om minder kwetsbaar te zijn in dit soort hachelijke situaties? Lijk je naïef als je je uitspreekt of wantrouwend. En mag je open staan of moet je je juist af sluiten? Al dit soort vragen komen aan de orde in onze kring.

Heb je interesse? Meld je dan aan! Op ilze@droomstee.nl

Dit gaat van start 25 april, 19.30 uur  en zal om de week
zijn in mijn praktijk ruimte te Goes
de kosten zijn 12,50 per avond.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment